Hű társak évek óta

Annyira sok ember panaszkodik mostanság a környezetemben, hogy a régi, megszokott és jól bevált dolgok elkezdtek hanyatlani, már nem olyan a régi cukrászda, nem olyan jó az autószerelő és még sorolhatnám végig a sort, akár a sorozatokkal bezárólag. Engem is elgondolkodtatott ez a pár mondat. Hogy vajon az én életemben hogyan állnak ezek a dolgok. Rájöttem, hogy vegyesen. Vannak olyan dolgok, amiket én is leváltani vagy lecserélni kényszerültem nem is olyan régen, úgy mondjuk egy év távlatában, és vannak olyan dolgok, amik szinte már évek óta folyamatosan a rendelkezésemre állnak, ha nem ugyanolyan, akkor egyre jobb minőségben, és ennek tulajdonképp hálát kellene adnom, de szinte eszembe sem szokott jutni.

Nem jut eszembe az orvosi gárda, aki szinte mindig minden helyzetben és azonnal segíteni tudott nekem és az egész családomnak, lelkiismeretesen és odaadóan, ami azt gondolom, sajnos, manapság már nagyon ritka, nem jut eszembe a pékség, ahol mindig nagyon kedvesek és a lehető legjobb minőségű és ízű kenyeret ehetem nap, mint nap, akár még gluténmentes formában is, nem jut eszembe az autószerelőm, aki évek óta tökéletesen segít, hogy az autóm mindig rendbe legyen, és nem jut eszembe a https://androidszerviz.hu/ csapata sem, aki már szinte az egész ismerős köröm, családom és rokonaim telefonját szervízeli időről időre, legyen szó akár betört kijelzőről, elromlott gombról, vagy bármilyen más külső vagy belső működési problémáról. Ez utóbbi lehet elbagatelizált dolog is, de amikor az ember telefonja mondjuk összetörik vagy nem jól működik, akkor rájön, hogy manapság már mindent azon csinálunk. Azon tartjuk a kapcsolatot egymással, a családdal, barátokkal, rokonokkal, akár több ezer kilométer távolságban is, ezen emailezünk, rengeteg képet és hasznos, számunkra fontos adatot tárolunk rajta. Ha hirtelen nem érjük el, olyan érzésünk van, hogy elérhetetlen a világ számunkra.

Éppen ezért, én megfogadtam, hogy ha nem is minden nap, de minden héten legalább egyszer leülök egy jó kávé vagy egy pohár bor mellé, és végig nézem a hetet, összefoglalva, hogy mi az, amiért hálás lehetek benne, és kik azok, akiknek hálás lehetek az élményekért, és hogy végig kísérnek az úton és számíthatok rájuk.