Tavaszi hérics túra (kamera)

Imádom a tavaszt. Gondolom, ezzel még nagyon sokan vannak így. Talán a legszebb évszak a tavasz, azért szeretem ennyire.

Hogy miért gondolom a legszebb évszaknak? Hát nézzük csak. Ennek több oka is van. Kezdjük talán azzal, hogy imádok a kertben kertészkedni. Február után már nagyon várom, hogy elérkezzen a kerti munkák ideje.

A másik ok, amiért szeretem a tavaszt, hogy a hosszú, hideg, szürke téli napok után már nagyon vágyom a kellemes napsütésre, a kellemes hőmérsékletre.

A harmadik ok, ami a tavasz mellett szól, hogy a szürke téli napok után igénylem az élénk színeket a környezetemben. Alig várom már, hogy rügyezzenek a fák, szirmot bontsanak a növények és indulhassunk családtagjaimmal kirándulni, túrázni a környező hegyekre, dombokra.

Gyönyörű és szép környéken élek, ahol különösen tavasszal festői a környezet. A hegyoldalon kezdenek zöldülni a fák lombjai, a domboldalakon bontogatja szirmait a fehér virágú kökény, valamint a változatos színben pompázó lágyszárúak. Ezek között található fokozottan védett és vadon növő, gyűjthető virág is.

A védett lágyszárú virágok között van kosborféle, de van a napsárga színű, egész domboldalt betakaró tavasz hérics is.

Felejthetetlen élményt nyújt annak a domboldalnak a látványa, ahol a hérics szinte szőnyegként borítja a talajt. Ha tehetem, minden évben kimegyek megcsodálni ezt a semmihez nem fogható látványt.

Így tettem ezt az idei tavasszal is, amikor kibontották szirmaikat a védett tövek. Meg is szerettem volna örökíteni az iphone készülékemmel a virágos domboldalt, hogy megmutathassam munkatársaimnak is a tavaszi csodát, de meglepetésemre a kamera nem működött. Haza érve hívtam is az iphone szerviz dolgozóit, akik készséggel javították meg a telefonomat szervizfutár segítségével.