Az új mumus

A gyerekek különleges családtagok. Tudnak nagyon kedvesek lenni, jól neveltek, de tudnak kis sátánként is viselkedni, hogyha nem neveljük őket következetesen és jól. Mi mindent megtettünk – mint azt hiszem mindenki más is – hogy az első állapot álljon be, és nem is igazán fordul elő sem hiszti, sem pedig egyéb nagyobb rosszalkodás részükről. Természetesen eleven gyerekek, akik szeretik a csínytevéseket, de hát ez nem is baj. Nem is szerettünk volt egy szótlan és folyamatosan a sarokban ülő gyereket nevelni, mert hát egyrészt mi sem vagyunk ilyenek a férjemmel, másrészt elég nehéz boldogulni a világban ilyen temperamentummal manapság már.

Mi azonban nem felejtjük el a pozitív megdicsérő szavakat és ajándékokat sem. Nem kapnak meg mindent azonnal amit kiejtenek a szájukon, de hát ha jól viselkednek és okosak, tanulnak, odafigyelnek magukra, sportolnak, akkor miért is tagadnánk meg tőlük bármit, amit kérnek és megengedhetjük magunknak.

A fiam például csapatban focizik, utánpótlásként, tehát folyamatosan mennek, idegenben is játszanak, nem beszélve az edzésekről, és hát nem mindig tudjuk mindenhova elkísérni, éppen ezért vettünk neki egy telefont, amit ő választhatott ki a színtiszta jeles bizonyítványa miatt. Innentől kezdve aztán elindultunk a lejtőn. Ma már van ez a kis vezeték nélküli fülhallgatója is, airpods, ha jól emlékszem, és hát a kedvenc márkánk már a baseus, hiszen minden kiegészítőt, pót tölőt amit elhagy, kábeleket a baseusshop.hu oldalról rendelünk meg. Hiába, a gyerek már csak gyerek. Eltöri, elhagyja, vagy csak úgy elteszi, hogy később találja meg. Ez vonatkozik a kábelekre, tokokra, töltőre egyaránt. Így, ha én bekapcsolom a gépet, és a baseus weboldala jön be, már rettegni kezdek, hogy megint mi az, ami hiánycikk lett a fiam készletében. Így ilyen szempontból a mumusként emlegetjük ezt a nevet, egyébként pedig az egyik kedvenc márkánk, tehát kettős érzésünk van vele kapcsolatosan.