Barátnők, ha csevegnek

Életünk során számtalan kapcsolatot alakítunk ki embertársainkkal, melyek lehetnek egészen szorosak, és kevésbé fontosak. A családon belüli kapcsolatok mellett legfontosabbak baráti kapcsolataink, melyek általában kicsi gyermekkorunkban alakulnak ki, és szerencsés esetben egy életen át tartanak.

Ilyen szempontból én a nagyon szerencsés emberek közé tartozom, mert két igazán nagyon jó barátnőm is van. Mindkét barátság igen régre tekint vissza. Az egyik barátnőmmel óvodás korunk óta szoros kapcsolatban állunk. Bár egy településen élünk, sem a munkánk, sem családi kötelességeink nem engedik meg, hogy napi rendszerességgel találkozzunk.

Másik baráti kapcsolatom középiskolás éveim alatt alakult ki, és ha lehet mondani, még az előbb említett köteléknél is erősebb. Több tíz kilométeres távolságban élünk, így személyesen ritkán tudunk találkozni, de szerencsére napjainkban már lehetőségünk van az iphone készülékeink segítségével gyakran csevegni, beszélgetni. Mindkét barátnőmmel a telefonon keresztül történő beszélgetésekre egyaránt jellemző, hogy mivel nőkből vagyunk, ezeknek a beszélgetéseknek lehetetlen megjósolni a végét, mert mindig újabb és újabb témák kerülnek elő, ami néha órákon keresztül tarthat.

Az utóbbi néhány alkalommal megfigyeltem, hogy egyre rövidebb ideig tudunk a készülékemen keresztül gondtalanul, felszabadultan beszélgetni, akár egyik, akár másik barátnőmmel, mert a telefonom a beszélgetések közben lemerült.  Kezdtem nyomozni, gondolkodni, hogy mi lehet ennek az oka, mígnem megfordult a fejemben, hogy gond lehet az iphone készülék akkumulátorával.

Felkerestem az iphone szerviz munkatársait, és elmondtam a gondomat. A szakemberek megnyugtattak, hogy nem én vagyok az egyedüli ember, aki ezzel a problémával kereste fel őket, de közölték, hogy tudják orvosolni a hibát. Mivel készleten volt az alkatrész, fél órán belül megoldották a cseréjét. Most már gondtalanul folytathatjuk ismételten a végtelen barátnői csevegéseket.